اخبار دنیای IT
نوشته شده توسط : رسول رشیدی

آیا ماشین های بدون راننده، معدن طلای گوگل برای جهش هستند

 

شاید اپل دیگر با ارزش ترین کمپانی دنیا نباشد، اما هنوز ارزشمند ترین کمپانی تکنولوژی دنیا است و با قیمت تقریبی ۴۱۶ میلیارد دلار، با فاصله زیادی بالاتر از گوگل ۲۴۸ میلیارد دلاری و مایکروسافت ۲۳۳ میلیارد دلاری قرار می گیرد.

البته نویسنده فوربس، چانکا موی هم در مقاله جالبی به سرمایه گذاری گوگل بر تکنولوژی ماشین های بدون راننده پرداخته و آن را معدن طلای خالص این شرکت در سالهای آینده برای عبور قدرتمندانه از کوپرتینو دانسته است.

ماشین بدون راننده مفهوم و منافع بسیار گسترده ای از نظر اجتماعی، اقتصادی و تجارت شخصی دارد. تنها در آمریکا ماشین بیش از ۲ تریلیون دلار درآمد سالیانه را می قاپد و حتی سهم بیشتری از کل بازار را دارد. این می تواند موقعیت ها و فرصت های شغلی ایجاد کند که کار و کسب بر پایه جستجوی فعلی گوگل در مقابل آن یک کودک کوتوله به نظر برسد و چالش های بنیادی زیادی را در رهبری بازار بسیاری از صنایع، همچون تولید کنندگان ماشین ها، شرکت های بیمه، کمپانی های انرژی و دیگر گروه های دخیل در درآمدهای مرتبط با اتومبیل ایجاد کند.

چرا نویسنده فوربس فکر می کند که ماشین های بدون راننده چنین موفقیت عظیمی را تجربه می کنند؟ در ادامه مطلب با نارنجی باشید، تا بیشتر در این خصوص صحبت کنیم.


یک بخش بسیار مهم از این داستان، امنیت و سلامتی است. تصادفات اتومبیل تنها در آمریکا سالیانه باعث ۳۴۰۰۰ مرگ و بستری شدن ۲۴۰هزار نفر در بیمارستان ها می شوند. اگر آنگونه که گوگل ادعا می کند، ماشین های بدون راننده اش بتوانند جلوی بخش عظیمی از چنین تصادفاتی را بگیرند، پس ما درباره تکنولوژی صحبت می کنیم که در واقع می تواند هزاران جان را نجات دهد.

پس اگر گوگل در تخمین هایش از نظر میزان امنیت ماشین هایش اشتباه نکرده باشد، بهبود در سلامتی و امنیت بسیار عالی و شگفت انگیز خواهد بود. و هنگامی که رانندگی به شکل چشمگیری امن تر گردد، به این معنی است که شرکت های بیمه می توانند با قیمت های بسیار پایین تری خدمات شان را ارائه دهند. موضوعی که می تواند یکی از مشوق های اصلی مصرف کنندگان برای خرج هزینه بسیار بالاتر جهت خرید ماشین های بدون راننده در آینده باشد.

علاوه بر این ماشین های بدون راننده تنها به دلیل امنیت و سلامتی بیشتر برای جامعه یک انقلاب به شمار نمی روند. از دیدگاه بازاریابی، شرکت های ماشین سازی می توانند ماشین های بدون راننده را با این ایده تولید کنند که بهترین ابزار برای استراحت و کاهش استرس پس از یک روز کاری سخت هستند. و اینکه شما می توانید بدون نگرانی مسیر محل کار تا خانه را به بازی انگری بردز یا فروت نینجا روی اسمارت فون تان مشغول باشید. و دیگر نیازی نیست که تمام حواس تان به خیابان های شلوغ و ترافیک دیوانه کننده شهری باشد. از سوی دیگر با وجود ماشین های بدون راننده، نیاز به خرید ماشین اختصاصی هم کمتر خواهد شد و همسایه ها می توانند از ماشین های اشتراکی به شکل بسیار بهتری بهره ببرند.

کویم درام می نویسد:

من فکر می کن ماشین های بدون راننده واقعی طی یک دهه آینده در دسترس همه قرار داشته باشند و آنها بازی را به کلی تغییر می دهند. هنگامی که شما خودتان ماشین را نرانید، شاید دیگر برای تان مهم نباشد که مثلا قدرت موتور چقدر است. پس احتمالا به سراغ یک ماشین با مصرف واقعا بهینه می روید و هنگام رانندگی به خواندن کتاب یا بازی با موبایل سرگرم می شوید. هنگامی که سیستم های تمام اتوماتیک به کمک شما بیایند، مطمئنا علاقه و اشتیاق تان برای داشتن ماشین های اشتراکی و یا به اشتراک گذاشتن ماشین تان هم بیشتر می شود. و از همه مهمتر، از انجایی که کامپیوترها بسیار بهتر از آدم ها ماشین را می رانند، مصرف سوخت هم بسیار بهینه تر خواهد شد.

اگر چه ماشین های بدون راننده هنوز موانع فراوانی را پیش روی دارند تا تبدیل به یک تکنولوژی روزمره شوند، اما هر کسی که یک بار هنگام سر کار یا گردش رفتن درون یک ترافیک کلافه کننده گیر افتاده باشد، یا یک تصادف وحشتناک را تجربه کرده باشد، مطمئنا یکی از مشتاقان و علاقه مندان این تکنولوژی خواهد بود. و اگر گوگل خود را در موقعیتی قرار دهد که برتری خود در این تغییر تکنولوژی اصلی در دهه آینده را حفظ کند، می تواند به سادگی ارزشمندترین شرکت تکنولوژی دنیا و حتی پر ارزش ترین کمپانی دنیا شود!

 

 

 

 

چرا اپل شبانه به چین سفر نکرد؟

 

بعد از انتشار نقد برند جی ال ایکس ، بحث زیادی در مورد محل تولید محصولات این شرکت ایرانی شکل گرفت، برخی از عزیزان نظرشان این است که: "محل تولید یک محصول مهم نیست، اینکه محصول در چه کشوری طراحی شده مهم است، برندی مثل اپل نیز به تولید در چین روی آورده اما محصولاتش در آمریکا طراحی می شوند." اما آیا اینکه شرکتی مثل اپل به تولید در چین روی آورده می تواند دلیل کافی برای تولید محصولاتی مانند جی ال ایکس در چین باشد؟

 

 

 

رویترز : احتمالا روز دوشنبه DELL خصوصی می شود

 

چندی است که اخبار خصوصی شدن شرکت دل حسابی داغ است و هر روز داستان تازه ای از آن می شنویم. امروز هم خبرگزاری رویترز گزارش داد که کمپانی دل به تفاهمنامه ای برای فروش خود به کنسرسیومی با رهبری موسس و مدیرعامل آن، مایکل دل و همکاری شرکای موسسه Silver Lake نزدیک شده است. به گونه ای که به گفته دو فرد نزدیک به دل، احتمالا روز دوشنبه نتیجه این تفاهم رسما اعلام خواهد شد.

انتظار می رود مایکل دل مالکیت اصلی سومین کامپیوتر ساز اصلی دنیا را در اختیار بگیرد که اکنون بیش از ۲۳ میلیارد دلار ارزش دارد. البته Silver Lake و مایکروسافت هم از سرمایه گذران اصلی آن هستند.

البته هنوز قیمت نهایی که این سرمایه گذاران باید به سهامداران دل بپردازند مشخص نشده است. اما این قرارداد می تواند بزرگترین واگذاری سهام از زمان شروع بحران اقتصاد جهانی تاکنون باشد. گفته می شود معامله برای یک پایان هفته برنامه ریزی شده است، اما کنسرسیوم تشکیل شده هنوز بر روی برنامه زمانی و جزئیات خرید در حال مذاکره است.

 

 

بازار تلفن هوشمند آمریکا در ۲۰۱۲: اپل برنده فصل چهارم و رتبه دوم سالیانه:

 

Strategy Analytics دو روز پیش گزارش خود از بازار تلفن های هوشمند دنیا را منتشر کرد. امروز هم نوبت به بازار آمریکا رسیده است تا تخمین این موسسه آماری را در خصوص تعداد موبایل فروخته شده در سال ۲۰۱۲ و فصل پایانی آن ببینیم. به لطف آیفون 5 اپل توانست در فصل پایانی سال جایگاه خود از سامسونگ را باز پس بگیرد.

آیفون در سه ماهه آخر ۲۰۱۲ سهم ۳۴ درصدی را به خود اختصاص داده و رتبه اول بازار اسمارت فون آمریکار را داشت. سامسونگ هم که در سه ماهه سوم توانسته بود جایگاه نخست را از آن خود کند، در فصل چهارم با سهم 32.3 درصدی بازار در جایگاه دوم قرار گرفت.

البته تجدید حیات اپل با اسمارت فون تازه اش نتوانست به صدرنشینی این کمپانی در تمام سال ۲۰۱۲ کمکی کند و شرکت کره ای سامسونگ با فروش ۵۳ میلیون دستگاهی صدرنشین سال ۲۰۱۲ بازار آمریکا بوده و سهم 31.8 درصدی را از آن خود کرده است. اپل هم با سهم 26.2 درصدی از فروش سالیانه اسمارت فون ۲۰۱۲ آمریکا توانست در رتبه دوم قرار گیرد. رتبه سوم هم با 12.3 درصد، از آن ال جی شد.

این موسسه میزان فروش تمام اسمارت فون های فصل چهارم ۲۰۱۲ آمریکا را ۵۲ میلیون دستگاه تخمین می زند که نسبت به فصل چهارم ۲۰۱۱ تنها ۲ میلیون دستگاه افزایش داشته است. و جالبتر اینکه فروش سالیانه ۲۰۱۲ آمریکا از سال ۲۰۱۱ کمتر بوده است. استراتژی آنالایتیکز دلیل این امر را مشکلات اقتصادی کشور و همچنین برنامه های ارتقاء سخت گیرانه تر اپراتورهای موبایل می داند.

 

 

 

تکنولوژی هایی از فردا چراغ های AUdi:

 

اگر چه امروزه هرگاه صحبت از تکنولوژی های آینده در طرح های مفهومی شرکت های ماشین سازی مطرح می شود، بیشتر یاد ماشین های بدون راننده، سیستم های توقف هوشمند یا ادغام امکانات اسمارت فون ها با اتومبیل ها می افتیم. اما عکس کانسپت اتومبیل آئودی چیز دیگری را می گوید.

Audi یکی از اولین استفاده کنندگان چراغ های فول LED در اتومبیل ها بود و اکنون تصمیم گرفته این کار را به شکل کاملا متمایزی انجام دهد. اگر شب هنگام پشت سر یک آئودی حرکت کنید، غیر ممکن است که چراغ آن شما را به اشتباه انداخته و نور کم یا نامطمئنی را از خود باز تاباند. امسال هم انها سراغ چراغ های ال ای دی ماتریکسی رفته اند که اشعه نور هر ال ای دی را به چند شعله تقسیم می کند. این شیوه آنها را قادر ساخته تا در هر موقعیت روشنایی و نور بیشتری را داشته باشند و همچنین چراغ ها را به یک دوربین مجهز کنند.

تصور کنید که ماشین شما بتواند آمدن ماشین های روبرو را حس کرده و به صورت خودکار نور چراغ هایش را کم کند تا چشمان راننده روبرو کمتر اذیت شود. چراغ های Matrix LED چنین کاری را ممکن ساخته اند.


Audi-OLED-demo-The-swarm-1-640x416-001-500px-narenji-ir.jpg

با توسعه چراغ های ال ای دی و همچنین OLED، آئودی کم کم از داستان چراغ به سمت تابلوهای نقاشی بر روی اتومبیل ها پیش می رود. همان طور که در عکس بالا می بینید، نور تولیدی نه تنها زیبا و جذاب تر به نظر می رسد، بلکه امنیت بیشتری را هم فراهم می آورد. آئودی بیشترین سعی خود را بر این موضوع گذارده که چراغ ها به صورت خودکار و الکترونیکی نسبت به محیط واکنش نشان دهند. به صورت تئوری، با فعال کردن واکنش چراغ ها در مقابل شرایط محیطی، آنها از فاصله بیشتری قابل دیدن هستند و همچنین امنیت رانندگان افزایش پیدا می کند.
 

 

 

ابررایانه واتسون به مکتبخانه می رود

 

سوپرکامپیوتر واتسون، محصولی کمپانی IBM راهی کالج نیویورک شد. این شرکت اعلام کرد یک سیستم واتسون برای انستیتو پلی تکنینک Rensselaer نیویورک فراهم کرده است. این اولین بار است که یک کامپیوتر قرار است برای حل مسایل بغرنج و یادگیری بیشتر به دانشگاه فرستاده شده و به رقابت با نخبگان علمی بپردازد.

درست همانند دانشجویانی از گوشت و خون که در کالج به کار و تحصیل می پردازند، واتسون هم برای افزایش مهارت و دانش خود به دانشکده می رود. دوره های درسی که قرار است واتسون پاس کند، شامل انگلیسی و ریاضیات هستند.

واتسون می تواند حجم عظیمی از اطلاعات را پردازش کند که شامل زبان های طبیعی هم هست. IBM می گوید یک نسخه محدود از واتسون را به این انستیتو فرستاده تا قابلیت های ادراکی آن را بهبود بخشیده و افزایش دهد.

نسخه اصلی واتسون در دفتر مرکزی تحقیقاتی آی بی ام در وسچستر کانتی، در فاصله ۱۶۰ کیلومتری دانشگاه باقی مانده است. البته این انستیتو زیرساخت سخت افزاری کاملی برای استفاده از این سیستم نرم افزاری را در اختیار دارد.

به نظر می رسد که قرار است ربات ها و کامپیوترها جای ما را در کلاس های درس هم اشغال کنند.





:: بازدید از این مطلب : 559
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: